Headlines:

 

Kommer snart

read more

 

 

 

Kommer snart

read more

 

 

 

Hagen bak»

 

Vi deler en sterk interesse for hagearbeid og hagen. Espen har et fokus på frø, formering og grovplanlegging, mens Bibbi liker samplantinger og småpusling.

 

Vi har valgt å dele hagen inn i de to hovedområdene - Hagen foran og Hagen bak huset. Så kan man selvfølgelig diskutere hva som er foran og bak, men for letthets skyld sier vi at foran er inngangssiden av huset, mens bak blir ut mot veien (ved kjøkkeninngangen).

 

Bildet over viser utgangspunktet vi hadde bak huset. Stort sett gressplen, med et plomme- og et epletre, en syrin og en forvokst hekk. I anstendighetens navn må jeg påpeke at bildet ble tatt 13. april i fjor, så det ser ekstra trist ut.

 

Første prosjekt var å få opp drivhuset, dette er fulgt på egen side, i bildet over står det nå i venstre bildekant. (Den observante leser kan skimte grønne pinner som markerer omrisset).

 

Deretter opparbeidet vi et ovalt bed rett ut for kjøkkeninngangen. Dette ble opprinnelig kantet med buksbom, senere har vi også lagt kantstein rundt det. I bunnen av dette bedet la vi et tett lag med blomsterløk, først og fremst tulipaner, men også noe Allium. Vi plantet også to Salix 'Flamingo' og en rose 'Berlenburg' i dette bedet. Som det fremgår av det nederste bildet kom den ene salixen noe redusert gjennom vinteren, men vi får håpe den kommer for fullt :-)

 

 

I det nordøstlige hjørnet av hagen har vi laget tre runde bed hvor det er satt ned Litt forskjellige stauder, samt noen solsikker nå i 2009.

 

I 2008 lagde vi en rund steinplatting nord for drivhuset. i år har vi fortsatt arbeidet her ved å opparbeide et bed rundt 2/3 av plattingen, samt at vi har satt opp en paviljong her. Rundt paviljongen har vi plantet en (håper vi) god mix av klatreplanter og lave planter, blant annet en rose 'Flammentanz' og to klematis, en del Ipomoea purpurea, løvemunn, Stemorsblomst o.s.v.

 

På den andre siden av epletreet har vi avgrenset en sirkel med gressplen. På nordsiden har vi laget et bed hvor vi har plantet Buksbom som avgrensning, og litt småplanter i bedet. Midt i sirkelen har vi plassert en tønne som forhåpentligvis i løpet av noen uker vil bugne av Lisespringfrø (Flittig Lise).

 

Her er Espen i full gang med å dytte inn små Liseplanter, 220 i tallet.

 

Avslutningsvis kan vi gå tilbake til det første bildet, her ser vi hvordan det samme hageområdet ser ut 22. juni 2009.

 

 

Jahren.info © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use