Headlines:

 

Kommer snart

read more

 

 

 

Kommer snart

read more

 

 

 

Hagen foran»

 

Da vi overtok huset bar hagen preg av at det hadde stått tomt en tid. Spesielt hadde hekkene fått vokse seg litt for store. Det var opparbeidet og plantet i en del bed, men vi ønsket nok både mer og annerledes beplantning, noe som må komme litt over tid.

 

Hagen foran huset så slik ut våren 2008:

Det eneste vi hadde rukket senhøsten 2007 hva å plante den oppstammede kulethujaen, samt å sette ned litt løk i bedet langs oppkjørselen. I utgangspunktet var det bedet beplantet med einer og Buxus, i tillegg var det et bed ved husveggen i bakgrunnen avgrenset av en kjegleeiner på hver side, med to store Buxus.

 

25. mai 2009 har vi utvidet bedet ved veggen litt og lagt kantstein som avgrensning mot plenen. Vi har også plantet litt stemor og en god del løk.

 

Foran hageboden har vi nå anlagt bed på hver side av døren. De plantene som sto der var bare plantet ned i plenen. Til høyre for døren sto det en ridderspore og en klematis. Her har vi nå plantet litt mer variert, og kantet bedet med buksbom.

 

Til venstre for døren sto det en klematis som vi plantet i fjor, kantingen er også her buksbom, og vi har fått litt mer variasjon, som fortsetter rundt hjørnet.

 

På vestveggen sto det en klatrerose og en klematis da vi flyttet inn. Etter å ha opparbeidet bedet har vi satt ned noen dahliaknoller, løk og litt lett blanding.

 

 

Det er også en del innslag av krukkeplanter i forhagen. i år domineres urnene av stemorsblomst. i det rude bedet bak står en oppstammet kulethuja som vi hadde med fra Oslo, til å varme føttene får den hjelp av løk og stemorsblomst.

 

I bedet langs veien har vi fjernet eineren og plantet roser, i tillegg til at vi har lagt ned et antall løk. Et kommende prosjekt her blir å heve kanten mot veien litt, slik at vi slipper problemet med at jorden renner ut i oppkjørselen når vi vanner.

 

I det nordvestlige hjørnet har vi plassert en praktmagnolia (M. soulangeana 'Brozzoni') som ble innkjøpt på Ramme gård i fjor. Den har overlevd vinteren, så får vi se hvor lenge vi må vente før den finner det for godt å blomstre

 

Planen på litt sikt er også å anlegge stier og bed og derigjennom dele opp gressplenen. Vi har også lyst på en eller annen form for vann i forhagen.

 

 

Jahren.info © 2009 • Privacy Policy • Terms Of Use